Pink Ribbon De Roze Mars

De Roze Mars mei 2023: 9.575 wandelaars stappen 45 keer de wereld rond en zamelen €172.000 in ten voordele van Pink Ribbon

Preventie Vriendschap De Roze Mars

08/06/2023 - In de maand mei organiseerde Pink Ribbon, de nationale organisatie die strijd tegen borstkanker, alweer haar 7de editie van De Roze Mars. Maar liefst 9.575 enthousiastelingen schreven zich in om te werken aan hun eigen conditie en steun te betuigen aan patiënten in de strijd tegen borstkanker. Naast de betaling van hun inschrijvingsgeld, zamelden de deelnemers nog € 75.000 extra in ten voordele van de vzw.

Sinds enkele jaren staat niet alleen de maand oktober in het teken van borstkanker. Ook de maand mei is dankzij De Roze Mars al enkele jaren een ijkpunt op het vlak van borstkankerpreventie. Van 1 tot en met 31 mei riep de vzw Pink Ribbon alle Belgen op om meer te bewegen, dit onder het moto ‘Elke stap telt!’. Zo wil de organisatie iedereen bewustmaken van het belang van een actieve levensstijl en geld inzamelen om de projecten in de strijd tegen borstkanker te financieren. De 9.575 deelnemers hadden tot zondag 4 juni 23u59 de mogelijkheid om hun stappen in te geven in het kader van 7de editie van ‘De Roze Mars’.

€ 172.000 verzameld in strijd tegen borstkanker

Deelnemers betalen niet enkel een registratievergoeding (in deze editie goed voor €97.000 aan inkomsten), maar ze kunnen ook familie, vrienden en sympathisanten oproepen om hun deelname te steunen. En ook deze keer schakelden de participanten hun netwerk massaal in. In totaal werd in de maand mei nog eens €75.000 extra gedoneerd.

“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er voor over hebben om de strijd tegen borstkanker te steunen,” zegt gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere.

“Iedereen kent wel iemand. In ons land alleen al strijden 100.000 tegen borstkanker. En ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Met Pink Ribbon willen we niet alleen hun levenskwaliteit verhogen en wetenschappelijk onderzoek steunen maar ook meer bewustzijn creëren. Zo kan 1 op 3 kankerdiagnoses vermeden worden door een gezonde en actieve levensstijl”, besluit Hilde.

Niet alleen individuele deelnemers zijn welkom op De Roze Mars. Ook bedrijven vinden steeds vaker hun weg naar dit virtueel, laagdrempelig evenement.“Het grootste deel van onze tijd spenderen we op het werk. Bovendien zijn er ook meer en meer kantoorjobs, waardoor we globaal gezien minder bewegen. Vandaag zitten we maar liefst 500 minuten per dag. Daar wilden we met Pink Ribbon iets aan doen”, legt Hilde uit. “Door bedrijven blijvend te stimuleren om deel te nemen aan De Roze Mars, werken ze niet alleen aan de gezondheid van hun werknemers maar het stimuleert ook hun geheugen en concentratievermogen. Bedrijven varen er dus wel bij door hun collega’s op tijd en stond eens een rondje te laten lopen door of rond het kantoor.

Pink Ribbon. De Roze Mars 2023

Zoals afgelopen edities kon de vzw opnieuw rekenen op de steun van gemotiveerde ambassadrices. Dit jaar waren dat Evi Hanssen in Vlaanderen, Daniela Prepeliuc in Wallonië en Ann De Bisschop als woordvoerster naar de bedrijven toe.

Blijven gaan, ook na De Roze Mars van mei

Nu de 7de De Roze Mars geëindigd is, wil Pink Ribbon iedereen blijven aanmoedigen om meer te bewegen.

“Een gezonde en actieve levensstijl boosten door deel te nemen aan ons virtueel evenement is fantastisch, maar we willen iedereen vooral aansporen om die goede gewoonte nu aan te houden”, besluit Hilde. “Zo kan iedereen moeiteloos de uitdaging opnieuw aangaan in oktober en wie weet, wel het eigen stappendoel verbreken.”

Dat kan je dus ook doen door je aan te sluiten bij het 10.000 stappen platform van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Zo kan je elke dag van het jaar stappen blijven tellen en je zo goed mogelijk voorbereiden op de 8e editie van De Roze Mars die zal plaats vinden tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober.

De Roze Mars. Pink Ribbon ambassadrices

Lees ook: meer dan 1.000 deelnemers op de allereerste Walk for Pink Ribbon

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief