Olivia Borlee shoe detail OG 1

De Roze Mars verschuift naar oktober

Preventie Vriendschap De Roze Mars

De vzw Pink Ribbon verplaatst De Roze Mars van mei naar oktober. De verschuiving van het wandelevent, komt er door de huidige coronapandemie. Het gebeuren laten doorgaan in mei zou onverantwoord zijn. De maand oktober is als Internationale Borstkankermaand de logische vervanger.

De coronacrisis in België zorgt voor de verplaatsing van De Roze Mars van mei naar oktober. Normaal zou De Roze Mars voor het tweede jaar op rij doorgaan van 1 tot en met 31 mei. Pink Ribbon roept dan traditioneel alle Belgen op om 10.000 stappen per dag te zetten. De bewegingscampagne wordt nu omwille van de coronacrisis verschoven naar oktober.

Brigitte Vanderveren, Executive Director vzw Pink Ribbon: “De Roze Mars draait rond gezondheid. We kunnen de veiligheid en de gezondheid van onze deelnemers niet op het spel zetten, op een moment dat het COVID-19-virus zo aanwezig is. Daarom verschuiven we de campagne naar oktober. We roepen nu op om van 1 tot 31 oktober, 10.000 stappen per dag te zetten. Oktober is een maand die sowieso al in het teken staat van onze strijd tegen borstkanker.”

Inschrijvingen

Alle ondernemingen, teams en individuen, die zich al hebben ingeschreven voor De Roze Mars in mei, worden persoonlijk gecontacteerd door Pink Ribbon om de verplaatsing te bespreken.

De website van De Roze Mars blijft verder beschikbaar. Iedereen die in oktober wil meestappen, kan zich registreren op de website van De Roze Mars voor €8 (als individu) of €6 per persoon voor een team vanaf minstens 4 personen.

Dat geld gebruikt Pink Ribbon voor concrete projecten in de strijd tegen borstkanker. Dit jaar is dat onder meer de Stichting Kankerregister, een organisatie die streeft naar een betere en gelijke medische behandeling van alle borstkankerpatiënten in België.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief