wandelen

De wereld rond voor steun aan borstkanker

Weer aan het werk Pink Monday

16/11/2022 - De medewerkers van verzekeringsmakelaar Vanbreda Risk & Benefits stapten, liepen en fietsten in oktober 2021 de wereld rond om mensen met borstkanker te steunen. De onderneming kon daardoor een aardig bedrag schenken aan de vzw Pink Ribbon.

Vanbreda Risk & Benefits is de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaar en risicoconsultant in België. Meer dan 750 medewerkers adviseren ruim 25.000 bedrijfscliënten. “Wij adviseren bedrijven, publieke en sociale instellingen en ondernemers op het vlak van verzekeringen, risicobeheer en employee benefits,” duidt Lies De Wever, Advisor Interne Communicatie en Management Assistant HR. De onderneming hecht veel belang aan het welzijn van haar werknemers en bedenkt ieder jaar een nieuw sportplan. “We vinden het belangrijk om lichaamsbeweging te promoten en laten onze medewerkers van verschillende sporten proeven. Yoga en padel passeerden al de revue, maar tijdens de voorbije coronajaren was samen sporten om de gekende reden lange tijd niet aan de orde. We hebben toen ingetekend op een nieuwe challenge,” vertelt Lies De Wever, “Een challenge waar het op neer kwam om zoveel mogelijk stappen te zetten, kilometers te lopen of te fietsen.”

Om de medewerkers aan te moedigen om deel te nemen aan deze noodgedwongen individuele challenge, koppelde Vanbreda Risk & Benefits er een goed doel aan. “Wanneer we tijdens de challenge in één maand tijd samen rond de wereld zouden stappen, lopen en fietsen, wat neerkomt op 45.075 km in totaal, dan zouden we een mooi bedrag schenken aan een goed doel. De idee was: we stappen de wereld rond voor de mensen voor wie de wereld op zijn kop staat.” Voor dat goed doel koos de verzekeringsmakelaar de vzw Pink Ribbon en haar strijd tegen borstkanker. De deelnemers zetten alles op alles om personen met borstkanker langs deze weg een hart onder de riem te kunnen steken. De foto getuigt dat de medewerkers van Vanbreda Risk & Benefits met verve in hun opzet geslaagd zijn. “Met ongeveer 350 deelnemers aan deze unieke sportchallenge legden we tussen 47.000 en 48.000 km af,” glundert Lies De Wever. De verzekeringsmakelaar overhandigde de vzw Pink Ribbon het aardige bedrag van 25.000 euro.

Lees hier: bewegen is het beste medicijn

Deel het artikel hier:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief