Visuals website

Dit was jullie Pink Monday!

Weer aan het werk Pink Monday

08/02/2024 - Een Pink Breakfast, een gemeentehuis in het roze gehuld, roze traktaties uitdelen aan klanten, de wereld rondstappen, lintjes uitdelen aan collega’s … Stuk voor stuk mooie acties om van borstkanker een gespreksonderwerp te maken op de werkvloer. Alle socialemediakanalen kleurden roze dankzij 210 bedrijven en gemeentebesturen die de Pink Monday-actie ondersteunden. We laten dan ook graag één van de deelnemers aan het woord.

Bedrijven 8

Pink Monday: een groot succes bij Sligro-M

Op 15 januari 2024 nam Sligro-M enthousiast deel aan Pink Monday om aandacht te schenken aan borstkanker op het werk en in hun vestigingen. Werknemers in de negen Sligro-M-vestigingen droegen roze en deelden hun persoonlijke ervaringen met borstkanker.

Luna Cool, Allround Marketeer bij Sligro-M, vertelt over hun Pink Monday: “Op Pink Monday droegen alle Sligro-M medewerkers een roze kledingstuk of accessoire. Ondanks dat het voor de ene een grotere uitdaging was dan de andere, was het mooi om te zien dat iedereen zijn/haar steentje bijdroeg. De 9 Sligro-M-vestigingen stuurden allemaal leuke teamfoto’s door, die we vervolgens postten op onze social media. Foto’s delen van onze medewerkers in het roze, is volgens ons een krachtige uiting van steun voor alle borstkankerpatiënten.

In de vestigingen hingen ook posters met een QR-code naar onze fundraisingpagina. Op die manier konden onze klanten vrijwillig een bijdrage storten. Alle klanten kregen ter attentie ook een roze kaars mee naar huis. Hellinx Printing sponsorde mooie roze stickers met het Sligro-M-logo en #PinkMonday om op de kaarsen te kleven.

Ook op het hoofdkantoor droegen we allemaal een roze outfit. ’s Middags kregen we als dessertje een roze cake en dronken we een non-alcoholisch (roze) drankje.”

Visuals website 1

Een onderwerp dat leeft bij Sligro-M

“Enkele collega’s hebben de ziekte van heel dichtbij meegemaakt en nog anderen kwamen er mee in aanraking in hun familie- of vriendenkring. We weten dat een Sligro-M medewerker zelf de dappere strijd tegen borstkanker is aangegaan. Deze persoon kan er goed over praten met collega’s. We willen dan ook een veilige ruimte creëren voor personen met borstkanker. Op onze werkvloer is alles bespreekbaar en tonen we respect en begrip voor elkaar.”

"We willen een veilige ruimte creëren voor personen met borstkanker. Op onze werkvloer is alles bespreekbaar en tonen we respect en begrip voor elkaar.”

Een blijvend engagement

“Er zijn verschillende collega’s die Pink Ribbon doorheen het jaar steunen: met een donatie of door mee te doen aan De Roze Mars. Bij Sligro-M willen we in de toekomst een steentje blijven bijdragen voor Pink Ribbon, want dit is een prachtig initiatief. Volgend jaar zullen we er zeker en vast opnieuw een Pink Monday van maken.”

Wilt u met uw bedrijf volgend jaar ook meedoen? Noteer alvast 20 januari 2025 in uw agenda.

Pink Monday-website

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief