gezond eten carrefour

Gezond eten kan ook budgetvriendelijk

Preventie

Iedereen wil graag gezonder eten, iets waar de supermarktketen Carrefour op inspeelt. Zorgen voor betere voeding, met een betere kwaliteit aan een voor iedereen haalbare prijs. Gezonde voeding is belangrijk in de strijd tegen borstkanker.

Carrefour-producten zijn goed voor je gezondheid, voor de planeet en voor je budget. Wie gezond eet is beter gewapend tegen kanker en tegen de behandeling van kanker. Daarom is gezondheid een prioriteit bij de keuze van voedingsmiddelen en ingrediënten. “We waken streng over de kwaliteit van het aanbod voedingsmiddelen voor eigen merk”, zegt bio-ingenieur Christelle Tchonang Ponka, Food Quality & Sustainable Development Manager van de supermarktketen Carrefour. “Soms zijn we zelfs strenger dan de Europese richtlijnen voorschrijven. Waar we kunnen verlagen we het gehalte aan zout, suiker en verzadigde vetten in onze producten.” Tussen 2017 en 2021 heeft Carrefour maar liefst 156 ton zout minder gebruikt in een aantal van haar meest verkochte producten. In diezelfde periode zaten er 1.116 ton vetten minder en 226 ton suiker minder in de producten. Daarnaast houdt de keten rekening met de wensen van de consument. Wil die geen chocopasta met palmolie, dan wordt gezorgd voor een alternatief, ook als Europa geen restricties oplegt. “Mijn team en ik volgen de beoordeling van additieven op de voet en passen elk jaar de lijst verboden stoffen in onze producten aan. Dat doen we in samenwerking met onze leveranciers,” legt mevrouw Tchonang Ponka uit. “Wij doen geen enkele toegeving op het vlak van voedselveiligheid, voedingskwaliteit en smaak.”

Inspiratie & tips

Carrefour geeft een eigen food magazine uit, waarin je iedere maand recepten vindt met lokale seizoensproducten, die je allemaal in de keten kan kopen. Het Carrefour Food Magazine geeft ook tips om slim te plannen en je uitgaven te beperken. Tegelijkertijd wordt aan je gezondheid gedacht. Neem bijvoorbeeld ‘donderdag veggiedag’. Wist je dat je bij Carrefour op donderdagen 20% korting krijgt op alle vegetarische alternatieven? Ook interessant om weten: in de Carrefour-app kan je kortingsbonnen bundelen, die automatisch worden afgetrokken aan de kassa wanneer je jouw elektronische Bonus Card scant. De app geeft ook aan welke acties er lopen en waar je kan besparen.

Recept van Carrefour

Gegrilde auberginerolletjes met rucolapesto

  1. Snij de aubergines in de lengte in sneden van 0,5 cm. Rooster ze aan beide kanten om ze wat malser te maken en kruid ze met peper en zout. Snij de paprika’s in repen en gril ze eveneens. Kruid ze met peper en zout. 
  2. Snij de halloumi in sneden. Leg op elke snede aubergine een reep paprika en een sneetje halloumi. Schik er een paar blaadjes basilicum op en rol op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers of tandenstokers en gril ze ongeveer 4 min. Draai ze halverwege een keer om. 
  3. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde pesto en serveer die bij de auberginerolletjes. 

Ingrediënten voor vier personen: 2 aubergines, 2 rode paprika’s, 200g halloumi, 1 bosje basilicum, olijfolie, peper, zout en pesto

Bekijk hier alle recepten van Carrefour! Lees hier: tien mythes over voeding en kanker doorprikt

Deel het recept via :

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief