20160624 Hoe Beinvloedt Borstvoeding Borstkanker

Hoe beïnvloedt borstvoeding borstkanker?

Preventie

Gezondheid.be berichtte onlangs over een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Clinical Nursing. Daarin werd nog eens aangetoond dat borstvoeding geven echt helpt.

"Vrouwen die langer dan 6 maanden borstvoeding geven, minder kans maken op borstkanker of pas op latere leeftijd borstkanker krijgen in vergelijking met vrouwen die geen borstvoeding of minder dan 6 maanden hebben gegeven", dat bevestigt het recent onderzoek.

Geen bescherming voor rokende mama’s

Uiteraard geldt het goede nieuws niet voor vrouwen die roken. "Bij niet-rokende vrouwen die langer dan 6 maanden borstvoeding gaven, daalde de kans op borstkanker van 6,3 naar 2,7%! Ze kregen ook gemiddeld 10 jaar later borstkanker in vergelijking met vrouwen die geen of minder lang borstvoeding gaven."

Vrouwen die wel naar geregeld een sigaret grijpen, kregen vroeger borstkanker dan vrouwen die dat niet doen, ook al gaven ze borstvoeding. "Met een verschil van gemiddeld 7 jaar in vergelijking met niet-rooksters die minder dan 3 maanden borstvoeding gaven, 11 jaar in vergelijking met vrouwen die tussen 3 en 6 maanden borstvoeding gaven en 21 jaar in vergelijking met vrouwen die meer dan 6 maanden borstvoeding gaven."

"Borstvoeding vermindert het niveau van bepaalde aan kanker gerelateerde hormonen in het lichaam. Na het voeden stoot het lichaam tevens beschadigde cellen af."

Bron: gezondheid.be

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief