IMG 9985 v2

Julie doneerde haar paardenstaart om haar mama een warm hart toe te dragen

Psychosociale zorg Geknipt voor haar

29/9/2020 - Nog voor de lancering van ‘Geknipt voor haar’ contacteerden we influencer Julie Vanlommel (@bibleoffashionjulie op Instagram) met de vraag of ze haar lange haren wou doneren voor het goede doel. Voor Julie was de beslissing snel gemaakt. Ze kwam vorig jaar zelf in aanraking met borstkanker toen haar mama de vreselijke diagnose kreeg. In een kort interview deelt ze haar verhaal.

Dacht je er al langer over na om je haar te doneren voor het goede doel?

Ja, het idee om mijn haar te doneren voor het goede doel speelde al een aantal jaren in mijn hoofd. Toch heeft het een tijd geduurd voor ik klaar was om de stap te zetten. Ik had namelijk al van kleins af aan hele lange lokken. Maar eens ik de klik gemaakt had, was het voor mij eigenlijk wel een logische stap.

Wat gaf voor jou uiteindelijk de doorslag om je haar te doneren?

Omdat bij mijn mama vorig jaar borstkanker geconstateerd werd, ligt de reden voor mijn donatie natuurlijk persoonlijker. Het was voor mij toch een manier om alle vrouwen met borstkanker een warm hart toe te dragen. Ik ben dan ook enorm blij dat ik de stap heb gezet en zou het aan iedereen aanraden. Niet alleen geeft een nieuwe coupe een bevrijdend gevoel,  ik weet zeker dat in elke vriendenkring of in elke familie wel iemand direct of indirect geconfronteerd wordt met de vreselijke ziekte. Het doneren van haar is een klein gebaar, maar het voelt zo goed om mijn lange lokken te kunnen geven aan iemand die ze harder nodig heeft.

Wil je graag meer vertellen over de strijd met borstkanker van je mama?

Voor de behandeling heeft mama beide borsten laten amputeren en ze wacht nog op een reconstructie. Dit valt natuurlijk enorm zwaar voor een vrouw: het verliezen van je borsten heeft een enorme impact op je zelfvertrouwen en je fierheid. Je verliest immers je vrouwelijke vormen. Afgelopen jaar was een pakkend jaar voor haar en voor ons gezin, maar ik bewonder mama enorm voor haar kracht en haar doorzettingsvermogen.

Heb je tips voor anderen die een familielid/vriend/collega met borstkanker op dit moment steunen door deze moeilijke tijd?

Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om positief te blijven, erin te blijven geloven en hen een warm hart toe te dragen. Alleen zo vindt de persoon die worstelt met de vreselijke ziekte de kracht om te blijven vechten.

Wil jij net als Julie je haar doneren zodat anderen met borstkanker hun haar kunnen houden? Bestel dan snel een ‘Geknipt voor haar’-enveloppe op www.pink-ribbon.be/doneer-je-haar.

Heb je vragen over haardonatie? Bekijk dan zeker onze FAQ  of mail naar info@pink-ribbon.be.  

20201026 PR Collage Julie Vanlommel roos

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief