Pink Ribbon Kat 016 bewerkt 2500x600 WEBONLY 1

Kat Kerkhofs geeft het startschot voor De Roze Mars

Preventie Na borstkanker Vriendschap De Roze Mars

01/10/2021 - Met de slogan “Red borsten met jullie benen”, geeft Kat Kerkhofs, ambassadrice van de vierde editie van De Roze Mars, het startschot voor de online bewegingschallenge van Pink Ribbon. Met De Roze Mars spoort Pink Ribbon iedereen aan dagelijks 10.000 stappen te zetten om aan hun eigen gezondheid te werken en meteen de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven. Er staan nu reeds meer dan 10.000 deelnemers aan de virtuele startlijn. In de loop van de maand oktober komen daar nog elke dag nieuwe deelnemers bij. Bij de vorige edities verdubbelde het aantal nog gedurende de wandelmaand. De Roze Mars is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement gedurende de hele maand oktober waaraan vanop eender welke locatie deelgenomen kan worden.

De Roze Mars, dat is van 1 tot en met 31 oktober proberen 10.000 stappen per dag te zetten voor het goede doel, Pink Ribbon. Met elke stap steken deelnemers een hart onder de riem van de 100.000 Belgische vrouwen die op dit moment vechten tegen borstkanker. Deze editie legt Pink Ribbon de focus nog meer op groepsdeelname. Na de moeilijke Coronatijd, kunnen we weer samen gaan wandelen. De slogan van de mei-editie “Red je borsten met je benen” werd daarom “Red borsten met jullie benen”. Zo willen Pink Ribbon en Kat Kerkhofs deelnemers aanmoedigen om samen te stappen, met vrienden, familie, collega's, enz.

Kat Kerkhofs, Belgisch programmamaakster en ambassadrice van De Roze Mars, vult aan: “Als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie, waaronder voldoende beweging, best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Wandelen is een laagdrempelige manier om je fysiek en mentaal sterker te voelen. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. Mijn team telt intussen al heel wat stappers! Wie daag jij uit?”

Iedereen kan zich nog de hele maand oktober online registreren bij het digitaal bewegingsplatform www.derozemars.be en zijn stappen synchroniseren. Hierop kunnen deelnemers, gedurende oktober, steeds in realtime de voortgang van hun aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie volgen.

Met een deelname aan De Roze Mars steunen de wandelaars meteen het goede doel. Sinds deze editie hebben deelnemers en sympathisanten ook de mogelijkheid om zichzelf, andere deelnemers of teams te sponsoren. Zo krijgen wandelaars een extra duwtje in de rug om dagelijks 10.000 stappen te zetten en zijn er ook voor supporters mogelijkheden om Pink Ribbon te steunen.

Hilde Debackere, Gedelegeerd bestuurder bij Pink Ribbon, is de talrijke deelnemers en supporters dan ook erg dankbaar: “Dankzij de inschrijvingen voor De Roze Mars en de extra donaties kan Pink Ribbon projecten in het kader van preventie en opsporing van de ziekte en psychosociale steun aan (ex)-patiënten opzetten. En dat is van ontzettend grote waarde! ”

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf via www.derozemars.be!

Pink Ribbon Kat 015 bewerkt 1200x600 WEBONLY

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief