Man van de maand augustus

Kennismaking met Laura (39): "Borstkanker maakt deel uit van mijn leven sinds mijn moeder vorig jaar het verdict kreeg van een agressieve kanker."

Vriendschap Psychosociale zorg

Mijn naam is Laura, ik ben 39 jaar, ik werk full time voor de overheid en maak sinds kort deel uit van een super Pink Ribbon-team.

Foto Laura Cerrato Redactrice

Mijn passie is honden en hun opvoeding. Ik werk graag met hun om de unieke band te creëren die van hun de beste vriend van de mens maakt. Mijn twee harige vriendjes kunnen me doen glimlachen op de moeilijkste momenten in mijn leven.

Vroeger, toen ik meer tijd had, deed ik veel activiteiten met mijn 2 viervoeters. Ik ging naar rustoorden en bijeenkomsten voor gehandicapten om mensen te laten kennismaken met de geweldige en unieke band die men kan hebben met een hond en ik keek toe hoe de magie telkens opnieuw gebeurde.

Mijn andere passie is muziek, ik speel piano en harp. Twee fantastische instrumenten. De piano, de koning onder de muziekinstrumenten, verheft de ziel en het hart. En de harp, koningin onder de intrsumenten, doet haar snaren trillen van authenticiteit. Deze twee geven me rust.

Borstkanker maakt deel uit van mijn leven sinds mijn moeder vorig jaar het verdict kreeg van een agressieve kanker.

Het kwam als een bliksem bij heldere hemel.

Ik heb toen gemerkt dat ik niet veel wist van borstkanker en de vragen wierpen zich één voor één op. Veel vragen, zware vragen, harde vragen.

Een golf van ongerustheid en verdriet kwamen aan mijn heldere hemel, van de ene op de andere dag.

Ik zocht antwoorden, ik probeerde het allemaal te begrijpen en heb toen beseft dat er een hele organisatie bestaat, die elke dag opnieuw mensen probeert te helpen, te leiden en te troosten. Mensen, kortbij of ver, die ook geraakt zijn door deze vreselijke ziekte.

Het is de sterkte van de mens en de schoonheid van samenwerken. Samen zijn we sterker en gaan we sneller voorruit.

Eenmaal de grote storm achter de rug was, heb ik u beslist om ook op mijn beurt mijn steentje bij te dragen.

Ik ben dus klaar om te delen, uitleg te geven, mensen bewust te maken, te helpen, te ondersteunen, een troostende schouder te beiden… Iedereen kan het verschil maken. Ik hoop om op die manier, samen met mijn Boezemvriendinnen, te kunnen zorgen dat de hemel voor tenminste één iemand, iets minder bewolkt is.

Samen kunnen we misschien een regenboog maken?

Ik geloof erin en ik zet me in!

Tot binnenkort!

Laura

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief