Lea

LEA steekt slachtoffers van borstkanker een hart onder de riem

Vriendschap

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van het koekje LEO, lanceert Mondelēz International, het moederbedrijf van LEO, een nieuw limited edition wafertje genaamd LEA. Een deel van de opbrengst van de verkoop van LEA wordt gedoneerd aan de vzw Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker. Gisteren organiseerden Mondelez en Pink Ribbon een heuse huwelijksplechtigheid om de nieuwe limited edition aan te kondigen, én om meer aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker.

Dit nieuwe initiatief van Mondelēz International en Pink Ribbon werd gisteren op een originele manier aan het grote publiek voorgesteld. In de plantentuin van Meise vond namelijk een heuse huwelijksplechtigheid tussen LEO en LEA plaats, in de aanwezigheid van tal van influencers zoals Jill De Greef, Kevin De Clercq en Virginie en Alexandre Philippot. Dat Pink Ribbon zijn medewerking aan een dergelijke positieve en ludieke actie verleent, is typerend voor de organisatie. Hoop en een positieve ingesteldheid zijn immers belangrijke wapens in de strijd tegen borstkanker. De vzw vraagt met deze luchtige actie meer aandacht voor de ziekte.

Het LEA-koekje ligt nu in de winkelrekken van de supermarkten en is gehuld in witte chocolade en heeft een roze frambozenvulling, verwijzend naar Pink Ribbon. De vzw zet zich al meer dan 25 jaar wereldwijd inzet voor de preventie en sensibilisering van borstkanker en de (psychosociale) ondersteuning van patiënten. De verkoop van LEA is tijdelijk en met de opbrengst steunt Mondelez concrete projecten van Pink Ribbon ter verbetering van de levenskwaliteit van borstkankerpatiënten.

Op dit moment vechten er in ons land maar liefst 100.000 vrouwen, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. Het blijven onthutsende cijfers. Wij vinden de doelstellingen en acties van Pink Ribbon noodzakelijk, daarom steunen wij ten volle het doel van Pink Ribbon,” aldus Annick Verdegem, Corporate Affairs Manager van Mondelēz Belgium.

Sinds 2007 is Pink Ribbon vzw actief in België met projecten zoals De Roze Mars in de maand mei, een preventiecampagne om beweging aan te moedigen, en de Mammoquiz, een vragenlijst om mensen te informeren over borstkanker, maar de vzw steunt ook de Stichting Kankerregister, om te zorgen voor een gelijke behandeling van alle vrouwen met borstkanker.

Lea Nl

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief