Liesbeth Van Impe Pink Ribbon

Liesbeth Van Impe: ambassadrice van De Roze Mars

Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe, die zelf twee keer vocht tegen borstkanker, wil met haar deelname aan De Roze Mars iedereen aanmoedigen om meer te bewegen als onderdeel van een gezonde en actieve levensstijl. Samen met haar twee collega's – Ann De Bisschop en Daniëla Prepeliuc – wil Liesbeth zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen tijdens de Internationale Borstkankermaand oktober. Het De Roze Mars-platform staat intussen live op www.derozemars.be. Iedereen kan zich individueel inschrijven of met een team of samen met het bedrijf. 

Wandel jij mee met Liesbeth Van Impe? Liesbeth is 46 jaar en hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Ze werd tot tweemaal toe getroffen door borstkanker en heeft haar ervaringen neergeschreven in haar boek "Chemodag is de beste dag van de week”. Ze vertelt waarom meedoen met De Roze Mars zo belangrijk is: "Voldoende bewegen is een boodschap waar iedereen regelmatig moet aan worden herinnerd. Ondanks het belang ervan, wordt wandelen gemakkelijk ondergeschikt gemaakt aan de drukte van de dag. Het is goed dat iemand die reeds kanker heeft gehad en het zelf ook nog altijd erg druk heeft, deze boodschap mee wil uitdragen. En ik hoef daarbij geen marathonloper te zijn, noch te beschikken over de ideale maten, ik wil gewoon de boodschap meegeven dat voor iedereen elke stap telt”.

"Ik hoef geen marathonloper te zijn, noch te beschikken over de ideale maten, ik wil gewoon de boodschap meegeven dat voor iedereen elke stap telt”
Ambassadrices De Roze MAar

Een stukje van haar weinige vrije tijd besteedt Liesbeth aan voldoende wandelen. Ze komt hiermee tot rust en het laat haar toe om de batterijen opnieuw op te laden. Soms alleen, soms samen met vrienden, roept ze “oude corona-tradities” terug in het leven met lange en prachtige wandelingen in het Antwerpse.

"Er zijn vele kleine activiteiten die je met een minimale inspanning ook te voet kan doen. En op het einde van de dag maken ze best een groot verschil."

“Omdat wandelen zo laagdrempelig is, kan je bijna achteloos meer gaan bewegen. Ga bijvoorbeeld te voet naar het werk in plaats van de tram te nemen voor amper twee haltes, of laat de auto toch maar geparkeerd staan wanneer je naar de bakker gaat. Er zijn vele kleine activiteiten die je met een minimale inspanning ook te voet kan doen. En op het einde van de dag maken ze best een groot verschil. De momenten waarop je dan meer tijd hebt, zoals in het weekend, die kan je reserveren voor een lange wandeling, langs een mooie route, bijvoorbeeld in de natuur. Er zijn overal wandelroutes en wandeltips te vinden die je inspiratie geven. En op die manier ontdek je vaak nieuwe, interessante plekken.”

Schrijf je nu in voor De Roze Mars via www.derozemars.be!

De Roze Mars Resultaten De Roze Mars mei 2023

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief