IMG 2930

Lynn Van Royen roept in aangrijpende radio- en videospot op om je haar te doneren

Vriendschap Psychosociale zorg Geknipt voor haar

15/10/2020 - Pink Ribbon lanceert haar nieuwste project ‘Geknipt voor haar’ met een aangrijpende radio- en videospot. In de spot roept Lynn Van Royen op je paardenstaart te doneren.

Na een borstkankerdiagnose start een behandelingstraject, waar chemotherapie soms noodzakelijk is. Deze therapie beschadigt het hoofdhaar van patiënten. Haaruitval lijkt dan onvermijdelijk, wat voor vele patiënten de meest ingrijpende nevenwerking is van hun behandeling. Plots staat op hen te lezen dat ze ‘ziek’ zijn. Om hen te helpen lanceert Pink Ribbon haar nieuwe ‘Geknipt voor haar’-campagne. Met de gedoneerde paardenstaarten wilt de vzw zo veel mogelijk borstkankerpatiënten helpen door hoogkwalitatieve pruiken van Belgische pruikenmakers aan te bieden aan een voordelig tarief.

Lynn Van Royen, stem van de aangrijpende radiospot, licht toe waarom ze haar schouders onder dit project heeft gezet: “Jammer genoeg kennen we allemaal wel iemand met borstkanker. Chemotherapie en haaruitval zijn een ontzettend zware opdracht voor patiënten. Haaruitval maakt de ziekte plots écht en zichtbaar. De tekst van de radiospot raakte me meteen, kippenvel! Het geeft me voldoening dat ik mijn steentje kan bijdragen, dat ik er mee kan voor zorgen dat we met deze campagne een groot publiek bereiken om zoveel mogelijk vrouwen te helpen een zware periode door te komen.”

De radiospot van ‘Geknipt voor haar’ is tot en met 25/11 te horen op de Vlaamse NRJ en Nostalgie.

Wil jij je haar doneren zodat anderen met borstkanker hun haar kunnen houden? Bestel dan snel een ‘Geknipt voor haar’-enveloppe op www.pink-ribbon.be/geknipt-voor-haar-doneer-je-haar.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief