Man van de maand augustus

Man Van De Maand: Bruno Fourneaux (47), receptionist bij Hypermarkt Carrefour

Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg

Carrefour bracht dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat Bruno Fourneaux (47), receptionist bij Hypermarkt Carrefour Oudergem. “Mijn schoonzus is in 2017 overleden, nadat ze drie jaar moedig tegen borstkanker gestreden had. Haar man en drie kinderen bleven verweesd achter. Ook mijn schoonmoeder en tantes hebben borstkanker gehad, al hebben zij de ziekte gelukkig overleefd. Ik vind het dan ook belangrijk om dit initiatief te ondersteunen. Uit solidariteit met alle patiënten, maar ook als eerbetoon aan al mijn familieleden die met kanker te maken gehad hebben.

Kalender Maart

Solidariteit

Kanker kan iedereen overkomen. Niemand is veilig voor deze verdomde ziekte. Om die reden heb ik eind september meegedaan aan een wandeltocht in de strijd tegen borstkanker in het Terkamerenbos in Brussel. Mijn vrouw had voor ons team 65 mensen bij elkaar gekregen, een bonte verzameling van familie, kennissen en vrienden. Die grote opkomst bewijst dat mensen bereid zijn om zich solidair te tonen met anderen die in de miserie zitten. Deelnemen kost 10 euro per persoon: een bedrag dat iedereen makkelijk kan missen. En het is zo belangrijk voor een cruciale strijd zoals die tegen kanker. Ik hoop dat we erin slagen om volgend jaar nog meer volk te verzamelen voor ons team, want dit gaat ons allemaal aan.

Genieten van het leven

Onze ervaringen met kanker hebben onze familie sterker gemaakt, maar we hebben geen speciale veranderingen aangebracht in onze levensstijl. Vooral onze mentale instelling is veranderd. We weten nu: je moet zo veel mogelijk genieten van het leven. Morgen kan hetzelfde jou, je geliefde of een van je kinderen overkomen. Je leven kan voorbij zijn voor je het weet, dus we zetten ons nu nog harder in voor de kinderen en familieleden die er wel nog zijn. Ik weet zeker dat mijn schoonzus zaliger niet had gewild dat we zouden blijven treuren en bij de pakken zouden gaan neerzitten. Dus blijven we doorgaan, voor elkaar zorgen en ons engageren. Elke euro telt. Als steun, ter voorkoming van een ziekte die iedereen kan treffen. Mannen én vrouwen.

Een klein gebaar

Deze kalender is een geweldig initiatief, ik ben er trots op dat ik heb mogen deelnemen. Hopelijk zullen de mensen hem massaal kopen. Het is een klein gebaar voor een goede en belangrijke zaak. En verder: blijf genieten, blijf plannen maken, lééf. En laat je op tijd controleren, zodat deze gemene ziekte geen kans krijgt.”

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief