Man van de maand augustus

Man van de maand: David Renwart (48), Manager Beenhouwerij bij Carrefour Boncelles

Vriendschap Psychosociale zorg

Carrefour bracht dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat David Renwart (48), Manager Beenhouwerij bij Carrefour Boncelles. “Ik wilde graag poseren voor deze kalender omdat ik het een prachtig initiatief vind. Ik hoop dat we op deze manier meer bewustzijn kunnen creëren voor (borst)kanker. ... Door confrontaties met kanker in mijn omgeving ben ik bewuster gaan leven. Ik let meer op mijn gezondheid, ben al zes jaar gestopt met roken en heb meer aandacht voor wat ik eet: meer groenten, meer fruit én minder vlees."

Kalenderman Mei

Mijn vader is gestorven aan kanker toen ik zes was. Dat is ondertussen meer dan veertig jaar geleden. Toch poseer ik vooral uit solidariteit met alle vrouwen die borstkanker hebben. Ook in mijn omgeving hebben verschillende mensen kanker gehad. Zo hebben enkele collega’s geworsteld met de ziekte. Ze zijn nu in remissie (herstel, maar nog niet bevestigde genezing, red.). Daarnaast is mijn werkgever ook een structurele partner van de Pink Ribbon-campagnes. Bijdragen aan deze kalender zie ik als een mooie kans om me te engageren en mijn solidariteit te betuigen.

Bewust leven

Door de confrontaties met kanker in mijn omgeving ben ik bewuster gaan leven. Ik let meer op mijn gezondheid, ben al zes jaar gestopt met roken en heb meer aandacht voor wat ik eet: meer groenten, meer fruit én minder vlees. Ik ben wel slager, maar ik realiseer me dat we met z’n allen te veel vlees eten. Enkele maanden geleden ben ik ook beginnen te wandelen met mijn broer. Op zondagen trekken we samen naar de bossen in de provincies Luik en Luxemburg. Voorlopig één keer per week, omdat zondag mijn enige vaste vrije dag is, maar ik wil de frequentie graag opschroeven tot twee keer per week.

Steun

Ik hoop van harte dat dit initiatief nog meer bewustzijn kan creëren. En dat mensen steeds beter beseffen dat je als kankerpatiënt alle steun kunt gebruiken. Naast het heldhaftige gevecht tegen de fysieke ziekte, is er ook nog de mentale strijd. Hoe meer mensen hun betrokkenheid laten blijken, hoe gemotiveerder kankerpatiënten zullen zijn om de strijd aan te gaan en erbovenop te komen. Dat geloof ik echt. Tot slot wens ik alle slachtoffers veel sterkte, goede moed en beterschap. Weet dat jullie er niet alleen voor staan.”

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief