Man van de maand augustus

Man van de maand: Yves Vercammen (30), medewerker zuivel bij Hypermarkt Carrefour Lier

Preventie Vriendschap Psychosociale zorg

Carrefour bracht begin dit jaar een naaktkalender uit waarin 12 medewerkers smaakvol naakt poseren. De opbrengst van de kalender gaat integraal naar onze vzw. Elke maand belichten we de man van de maand op onze website. Deze maand is dat Yves Vercammen (30), medewerker zuivel bij Hypermarkt Carrefour Lier. “Mijn grootmoeder had borstkanker. Ze heeft de ziekte overwonnen, maar tijdens de chemokuur was de kanker wel uitgezaaid naar haar botten. Uiteindelijk is ze een paar maanden later toch nog overleden aan botkanker. Dat heeft me erg aangrepen.”

Kalenderman Juli

Een vriendin van mijn moeder ondergaat momenteel ook een chemobehandeling voor borstkanker. Dat doet iets met me. Ik heb zelf twee dochters van zes en negen en mag er niet aan denken dat zij dit ooit zouden moeten meemaken. Ik vind het dus belagnrijk om mijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen borstkanker.

Geen alcohol en tabak

Door de ziekte en het overlijden van mijn grootmoeder ben ik meer van mijn leven gaan genieten. Vooral ook van mijn kinderen. Dat doe ik door bewuster met hen om te gaan, meer tijd voor hen vrij te maken en gewoon meer samen te zijn. Vroeger was ik nogal naïef, vandaag ben ik dat minder. Als gevolg van die kanker, ja. Ik ben ook weer beginnen te fitnissen. Om opnieuw wat meer aan mijn lichaam te werken en om gezonder in het leven te staan. Ik ben ook gestopt met drinken, onder andere omdat ik sinds een operatie die ik zelf moest ondergaan de alcohol niet goed meer verdraag. Daarnaast is mijn ene grootvader gestorven na een hartfalen, door het vele roken. En mijn andere grootvader overleed aan een leverfalen, door te veel drank. Dat waren twee enorme alarmbellen, dus drank en sigareten hebben me sowieso nooit erg aangetrokken.

Meer genieten

Een slotbedenking? Ik hoop oprecht dat mensen gezonder gaan leven en eten. Dat ze slimmer omgaan met alcohol en tabak ook. En vooral: dat ze meer genieten. Want het leven is prachtig, maar ook broos. Het kan zo voorbij zijn. Ik zou ook graag willen dat mensen meer steun bieden aan kankerpatiënten. Is het niet rechtstreeks, dan wel op andere manieren, zoals door een kalender als deze te kopen.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief