IMG 1078

Meer dan 1.000 deelnemers op de allereerste Walk for Pink Ribbon in Maasmechelen.

Preventie Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

30/060/2023 - De Roze Mars van Pink Ribbon landde op Pinkstermaandag 29 mei in het Nationale Park in Maasmechelen.

Het Nationaal Park Hoge Kempen was gisteren, op 29 mei 2023, het decor bij uitstek voor de allereerste Walk for Pink Ribbon. De inzet: een afsluitend wandelevent om De Roze Mars mei af te sluiten. Fervente wandelaars (jong én oud) steunden met een korte, middellange of lange wandeling Pink Ribbon, de vzw die strijdt tegen borstkanker. Een prachtige ochtendzon overtuigde menig wandelaar om van uit alle uithoeken van het land richting Maasmechelen af te zakken naar de Walk for Pink Ribbon. Een slotakkoord voor De Roze Mars van mei.

"Er was nood aan een slotevent, om het virtuele wandelevent 'De Roze Mars' af te sluiten. Iets om de wandeling te vieren. We zijn blij en verheugd dat we meer dan 1.000 deelnemers hebben mogen verwelkomen. Volwassen, kinderen én tal van viervoeters. Mensen die vooral borstkankerpatiënten een hart onder riem willen steken maar ook mensen die een gezonde dag willen hebben." - Bettina Geysen, Pink Ribbon

IMG 1122

30 vrouwen per dag

De meeste deelnemers op de Walk for Pink Ribbon namen deel om zowel het initiatief van Pink Ribbon te steunen als ook om zelf te bewegen, want iedereen kent wel iemand die getroffen werd door borstkanker. Het initiatief moedigde dan ook aan om in het roze gekleed naar de wandeling te komen.

"We hebben vastgesteld dat één vierde van de vrouwen in België een verhoogd risico op borstkanker te laat te ontdekken omdat ze gewoon niet weten wat het is. Elke dag zijn er 30 vrouwen die het nieuws te horen krijgen dat ze borstkanker hebben. Pink Ribbon wil met initiatieven zoals deze alle vrouwen en mannen (en hun omgeving) een hart onder de riem steken. Hoe vroeger je erbij bent, hoe minder invasief de behandeling en hoe groter de overlevingskans. In de meeste gevallen genees je echt wel van borstkanker. Die hoopvolle boodschap we natuurlijk ook wel meegeven. "

- Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder Pink Ribbon vzw

Wandelsport Vlaanderen

Wandelsport Vlaanderen vzw is al jaren de vaste partner van Pink Ribbon en teven co-organisator van de Walk for Ribbon. Wandelsport Vlaanderen vzwvroeg aan al hun wandelleden om deel te nemen aan hun Walk for Pink Ribbon in Maasmechelen. De vzw groepeert over alle Vlaamse provincies meer dan 320 wandelclubs.

"De Walk for Pink Ribbon was een sportieve, zonnige maar vooral gezonde dag, mensen hebben vooral genoten van de groene omgeving met prachtige wandelroutes." - Nathalie Didden, externe communicatie en persrelaties Wandelsport Vlaanderen vzw

IMG 1185

Topdag in Maasmechelen Village

Aangenaam shoppen koppelen aan het goede doel, met deze insteek bereikte Maasmechelen Village hun community, een geslaagde dag in en rond de Village waar de bezoekers graag op inpikten. Maasmechelen Village is sinds enkele maanden ook partner van Pink Ribbon vzw.

IMG 1106


"Wat een magische dag, iedereen is met een warm gevoel naar huis gereden, een perfecte tandem qua organisatie tussen de 3 partijen onder leiding van een professioneel team en meer dan 1.000 gelukkige gasten. Maasmechelen Village kleurde ROZE!" - Sofie Geyskens, Marketing Director Value Retail Management Belgium nv

Klik hier voor de videoreportage van VRT NWS over de Walk for Pink Ribbon.

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief