Background GVH

Opnieuw naar de kapper: steun Pink Ribbon!

Vriendschap Psychosociale zorg Geknipt voor haar

10/02/2021 - 13 februari is het zover. Kapperszaken mogen opnieuw hun deuren openen na een maandenlange periode van lockdown. Na al die tijd kan de schaar – eindelijk – weer stevig in onze lokken gezet worden! Klaar voor een frisse, nieuwe haircut? Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, roept op je lange Corona-paardenstaart te doneren. Zo help je borstkankerpatiënten hun haar te houden.

Geknipt voor haar

Na een borstkankerdiagnose start een behandelingstraject, waar chemotherapie soms noodzakelijk is. Deze therapie beschadigt het hoofdhaar van patiënten. Haaruitval lijkt dan onvermijdelijk, wat voor vele patiënten de meest ingrijpende nevenwerking is van hun behandeling. Plots staat op hen te lezen dat ze ‘ziek’ zijn. Om hen te helpen zamelt Pink Ribbon paardenstaarten in met haar ‘Geknipt voor haar’-project. Met de gedoneerde paardenstaarten wil de vzw zo veel mogelijk borstkankerpatiënten helpen hun haar te houden. Enerzijds dankzij een therapie met hoofdhuidkoeling, anderzijds door hoogkwalitatieve pruiken van Belgische pruikenmakers aan te bieden tegen een voordelig tarief.

Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur bij Pink Ribbon wil iedereen mobiliseren: “Maak van je eerste kappersbezoek na lange tijd eentje voor het goede doel. Met jouw lange lockdown-paardenstaart kan je borstkankerpatiënten helpen hun haar te houden. Een klein gebaar met veel impact!”

Vraag je donatie-enveloppe aan


3 trends voor korte kapsels

Korte kapsels zijn helemaal ‘in’. Pink Ribbon geeft alvast wat inspiratie:

  1. Kort bobkapsel: Ongetwijfeld één van de populairste kapsels. Het is geschikt is voor alle haartypes en kan op veel verschillende manieren worden gedragen. Schitter net als zangeressen Dua Lipa en Rihanna met haar tot net boven je schouders.
  2. A-lijn bobkapsel: Ideaal bij fijn haar, want deze coupe geeft een volumnieus effect. Ga Jennifer Anniston achterna en kies voor dit tijdloze kapsel waarbij de voorkant langer is dan de achterkant.
  3. Pixie Cut: Mag het wat gewaagder en nog korter? Deze snit werd populair dankzij het Engelse model Pixie Geldof en wordt gekenmerkt door een korte nek en een lange lok aan de voorkant van het hoofd. Ook Katy Perry is helemaal fan!


Haar doneren

Om haren te kunnen doneren, moet aan enkele voorwaarden voldaan worden. Zo moeten paardenstaarten minstens 25 cm lang zijn. Hoe langer het haar, hoe waardevoller de staart wordt. Haren dienen fris gewassen, helemaal droog en gezond te zijn.

Alle 'Geknipt voor haar'-kappers zijn te vinden op https://pink-ribbon.be/projecten/geknipt-voor-haar. De kapper zal je paardenstaart in een 'Geknipt voor haar'-enveloppe doen en bezorgen aan Pink Ribbon. Je kan ook zelf een enveloppe aanvragen via https://pink-ribbon.be/info/geknipt-voor-haar-enveloppe of er eentje oppikken in een Multipharma apotheek in je buurt. Alle donateurs ontvangen een gratis doos Alline Procap-capsules van Trenker. Laat die lang opgespaarde haren niet verloren gaan en steun er een goed doel mee.

Bekijk de aangrijpende radio- en videospot waarin Lynn Van Royen oproept je paardenstaart te doneren aan Pink Ribbon:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief