IMG 6260

'Pink Cities' Antwerpen en Brussel in roze schijnwerpers bij start internationale borstkankermaand

Preventie Vriendschap Psychosociale zorg Cijfers en feiten

Vandaag start de internationale borstkankermaand. In navolging van het hoofdkantoor van P&V Verzekeringen in Brussel en de Vivium-toren in Antwerpen starten Stad Antwerpen en Stad Brussel daarom vandaag met de actie 'Pink Illumination' van vzw Pink Ribbon: de stadhuizen van beide steden zullen vanavond in de roze schijnwerpers gezet worden. De initiatiefnemers roepen zo veel mogelijk bedrijven en instanties op om hun gebouwen gedurende de hele maand ook roze te verlichten.

Internationale Borstkankermaand in de startblokken
Omdat de kleur roze de strijd tegen borstkanker representeert, zetten Pink Ribbon en P&V voor het tweede jaar op rij de Pink Illumination in beweging. Elke avond gedurende de hele maand oktober, zullen het P&V-gebouw in het hartje van Brussel (tegenover de Botanique) en de Vivium-toren in Antwerpen (te zien vanaf de Antwerpse Ring) in het roze oplichten. De initiatiefnemers willen zo de start van de internationale borstkankermaand in de kijker zetten en steun betuigen aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving. Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 9 vrouwen in de loop van haar leven borstkanker krijgt.

Belgisch atlete en voormalig Olympisch kampioene Olivia Borlée gaf gisterenavond in Brussel het startschot van de campagne. De Pink Ribbon-ambassadrice beklemtoont ook het belang van een gezonde levensstijl en preventie, één van de pijlers van de vzw.

Een boodschap die Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep, deelt: “We willen het grote publiek bewustmaken van het belang van een gezonde levensstijl en de tijdige opsporing van borstkanker. Dit jaar geven we dubbel zoveel visibiliteit aan deze missie door niet één maar twee roze lichtbakens te creëren. Net als vorig jaar zal de P&V-toren in Brussel een maand lang getooid worden met het roze lintje. Maar dit jaar zal ook ons Antwerps gebouw aan de Desguinlei, dat te zien is vanaf de erg drukke Antwerpse Ring, roze kleuren. Uiteraard willen we zo ook een hart onder de riem steken van de vele mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks door deze ziekte getroffen worden.”

Pink Cities Brussel, Antwerpen en Lier
Ook andere plaatsen, zoals de stadhuizen van Antwerpen, Brussel en Lier, de Rogiertoren in Brussel, de Stadsfeestzaal in Antwerpen en de Zimmertoren in Lier zullen het voorbeeld volgen en zich in roze licht hullen ter ere van de internationale borstkankermaand.

De Roze Mars 2020
Tijdens de Illuminatie vandaag kondigden Pink Ribbon en P&V Verzekeringen ook hun volgende, gezamenlijke editie van De Roze Mars aan. De maand mei 2020 zal dus opnieuw omgedoopt worden tot ‘stap-maand’ en Olivia Borlée zal de rol van ambassadrice van De Roze Mars vervullen. De Roze Mars wil meer aandacht vragen voor borstkanker, maar wil vooral alle Belgen aanzetten meer te bewegen en zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten.

Geïnteresseerde bedrijven die met hun medewerkers willen deelnemen aan De Roze Mars kunnen vanaf de start van de internationale borstkankermaand reeds contact opnemen via info@pink-ribbon.be.

Voor informatie over alle initiatieven van Pink Ribbon in de maand oktober, klik hier.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief