20181001 Pink Illumination

Pink Illumination

Preventie Opsporing

Vandaag, op 1 oktober, start de internationale borstkankermaand. Zoals elk jaar wordt in oktober borstkanker wereldwijd extra onder de aandacht gebracht. Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 8 vrouwen het risico loopt om borstkanker te krijgen in haar leven.

Brussel P&V Toren kleurt roze

Omdat de kleur roze de strijd tegen borstkanker representeert, wijden Pink Ribbon en P&V het eerste roze gebouw in Brussel in. Elke avond gedurende de hele maand oktober, zal het P&V-gebouw in het hartje van Brussel (tegenover de Botanique) in het roze oplichten. Een manier om nog meer steun te betuigen aan de mensen en hun omgeving die de ziekte bestrijden.

Hilde Vernaillen CEO van de P&V Groep: “Door het lintje van Pink Ribbon een maand lang prominent op onze toren te plaatsen, willen we ook het grote publiek bewustmaken van het belang van een gezonde levensstijl. En uiteraard willen we zo ook een hart onder de riem steken van de vele mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks door deze ziekte getroffen worden.”

Brussels Pink City

Ook andere plaatsen, zoals de Grote Markt van Brussel, zullen het voorbeeld volgen en zich in roze licht hullen ter ere van de internationale borstkankermaand.

Op maandag 1 oktober om 20u zal de volledige Grote Markt roze kleuren. Els Ampe, Schepen van Openbare werken, Mobiliteit en Nederlandstalige aangelegenheden voor de Stad Brussel licht toe: “Onze Grote Markt in het roze zetten op 1 oktober is een krachtig signaal naar alle inwoners van Brussel, en een hart onder de riem van alle patiënten en hun omgeving. Hiermee steunen we de campagne van Pink Ribbon en roepen alle inwoners van Brussel op zich tijdig te laten checken”

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief