Pink Ribbon Ann 229 1200 WEB s RGB

Pink Ribbon stuurt borstkanker wandelen met de hulp van Evi Hanssen en Ann De Bisschop

Preventie Opsporing Na borstkanker Vriendschap De Roze Mars

14/03/2022 - Evi Hanssen en Ann De Bisschop zijn de nieuwe ambassadrices van De Roze Mars van Pink Ribbon voor de zesde editie van deze virtuele wandelchallenge van 1 tot en met 31 oktober. Evi én Ann staan klaar om iedereen aan te moedigen om meer te bewegen in de strijd tegen borstkanker. Inschrijven kan via het De Roze Mars-platform.

Pink Ribbon brengt voor het eerst maar liefst drie ambassadrices in stelling. Ann De Bisschop spitst zich toe op bedrijven, terwijl Evi Hanssen zich inzet voor individuele deelnemers en teams. In Wallonië neemt tv- en radiopersoonlijkheid Lucile Rochelet die taak op zich. Samen willen ze nog meer mensen aan het wandelen krijgen in de maand oktober. Het De Roze Mars-platform waar je je kan inschrijven staat vanaf vandaag live. Schrijf jezelf, je bedrijf en je team in, en ga de wandelchallenge aan.

“In ons land wordt 1 op 9 vrouwen in de loop van hun leven getroffen door borstkanker. Hallucinante cijfers vind ik dat. Daarom moeten we inzetten op preventie, vroegtijdige opsporing en de psychosociale zorg voor hen en hun naasten. Met het geld dat we tijdens De Roze Mars ophalen, kunnen we verschillende projecten opzetten. Zo zijn we sinds vorig jaar gestart met de opleiding van wandelcoaches in heel België die mensen kunnen begeleiden tijdens wandelingen.”

Wandel mee met Evi en Ann

Tv- en radiopresentatrice Evi Hanssen is dit jaar één van de drie gezichten van De Roze Mars. Evi zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet vanuit haar eigen familie hoe zwaar een borstkankertraject kan zijn. Met haar ambassadeurschap wil ze nu ook haar verhaal delen, en anderen aanzetten om meer te bewegen. Zo heeft ze eerder de wandelpodcast Walkie Talkies opgestart. Daarin bespreekt Evi allerlei onderwerpen die haar bezighouden met familieleden of vrienden. “Die podcast zette me echt aan om meer te wandelen. Ik zet al bijna anderhalf à twee jaar nu elke dag 10.000 stappen en merk het verschil. Vroeger dacht ik dat je een paar keer per week zwaar moest sporten voor een goede conditie. Het tegendeel is waar. Die 10.000 stappen bereik je sneller dan je denkt. Ga eens te voet naar de winkel, of parkeer je auto wat verder weg. Je zal zien dat je sneller aan die 10.000 stappen bent dan je verwacht”, aldus Evi Hanssen. “Om mensen te steunen, zal ik samen met Pink Ribbon een nieuwe podcastreeks lanceren: De Tettenclub. Tijdens die afleveringen gaan we samen op wandel. Ondertussen ga ik serieuze en minder serieuze gesprekken aan met verschillende gasten. Serieus, maar ook met de nodige portie humor. Via die weg wil ik mensen niet alleen in beweging krijgen maar ook het taboe rond borstkanker doorbreken.”

En Evi gaat zelfs nog een stapje verder. Vorig jaar lanceerde ze samen met Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms de podcast “Nog 9 minuten”. Daarin gaan de drie soulsisters verschillende meditatie-uitdagingen aan. Luisteraars kunnen 9 minuten lang een sneaky meditatie beluisteren terwijl ze tot rust komen. In bed, op de zetel of al wandelend in een bos. Speciaal voor De Roze Mars zal Evi ook enkele wandelmeditaties opnemen binnen het concept van “Nog 9 minuten”. Deelnemers van De Roze Mars kunnen dus samen met Evi’ wandelen en stiekem mediteren tijdens hun wandelingen dankzij deze podcasts.

In Wallonië is Lucile Rochelet het nieuwe gezicht van De Roze Mars. Lucile is een bekende mediafiguur over de taalgrens. Je kan haar kennen van Radio Contact.

Pink Ribbon Evi198 1200 WEB s RGB

Ann De Bisschop is dan weer de uitgelezen persoon om bedrijven aan te zetten om deel te nemen aan De Roze Mars. Ze was de eerste Wellbeing Director in België en inspireert vandaag via haar keynotes en workshops, bedrijven en hun medewerkers met heel concrete tips voor een betere mentale balans en fysieke gezondheid. “Gezonde en gelukkige medewerkers zijn voor mij de sleutel tot een succesvol bedrijf. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voldoende te bewegen op het werk. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken.”, licht ze toe, “zoals lange telefoongesprekken al wandelend doen, staand vergaderen of feedbackgesprekken in een bos of park hebben terwijl je gaat stappen”. Ann wandelde tijdens De Roze Mars in mei met bekende of boeiende personen uit de bedrijfswereld.

Pink Ribbon Ann 244 1200 WEB s RGB

Vorige editie

De Roze Mars is in oktober toe aan haar 6de editie. Vorig jaar tijdens de vierde editie in oktober wandelden meer dan 15.510 deelnemers 59 keer rond de wereld en werd er een bedrag van 210.855 euro opgehaald. Tijdens de vijfde editie, afgelopen mei is er dan nog eens ruim 232.205 euro opgehaald door deelnemers en sponsors. De hoop is om dat nu in oktober nog te overtreffen.

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf via https://www.derozemars.be/.

ONTDEK DE WEBSITE VAN DE ROZE MARS 2022 LEES OOK: “WE MOETEN ERVOOR ZORGEN DAT BEWEGEN DEEL UITMAAKT VAN ONZE BEDRIJFSCULTUUR” LEES OOK: "IK WIL HET STIGMA ROND BORSTKANKER STAPJE PER STAPJE WEGNEMEN"

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief