Pexels tara winstead 6694187

Pink Ribbon waarschuwt samen met Ellen Baetens voor homeopathische kankerbehandeling

Behandeling Kenniscentrum Borstkanker Getuigenis

10/08/2023 - Homeopathie is niet geschikt om borstkanker te behandelen. Wie graag homeopathische middelen gebruikt, neemt ze enkel als aanvulling en nooit als plaatsvervangende kankerbehandeling. Ellen Baetens verloor haar moeder veel te jong en waarschuwt in een pakkende getuigenis.

TikTok-influencer en model Ellen Baetens kon niet vermijden dat haar moeder, hervallen van borstkanker, koos voor een homeopathische behandeling en tegelijkertijd chemotherapie resoluut weigerde. Ze stierf veel te vroeg, op 52-jarige leeftijd. Baetens waarschuwt in een pakkende video voor niet-conventionele kankertherapieën.

Bekijk de getuigenis van Ellen hier.

Samen met Ellen Baetens waarschuwt Pink Ribbon voor het gebruik van niet-conventionele behandelmethoden voor kanker. Iedereen die met borstkanker geconfronteerd wordt, weet dat de behandeling zwaar is, en gepaard kan gaan met heel wat ongemakken, zoals haaruitval, vermoeidheid en gewrichtsklachten. Deze klachten zijn tijdelijk, en vaak niet te vermijden. De reguliere behandeling voor borstkanker (met operatie, chemotherapie, bestralingen, hormoontherapie …) geeft de beste kansen op overleving. Mede dankzij deze reguliere therapie overleven vandaag acht op de tien vrouwen borstkanker. Daar kan geen alternatieve methode tegenop. Integendeel. Dat weten we uit vergelijkend onderzoek. Het toepassen van niet-conventionele kankertherapieën (niet alleen homeopathie, maar ook acupunctuur en alle andere ‘alternatieve’ therapieën) vermindert de overleving na kanker wanneer de patiënt afziet van de gangbare therapie. Het risico op vroegtijdig overlijden zou meer dan verdubbelen, maar voor darm- en borstkanker is het nog schrijnender: de kans om vijf jaar na de diagnose nog in leven te zijn, vermindert met een factor vijf.

Aanvullende behandeling

Daartegenover is er niets mis met het gebruik van homeopathie als aanvullende behandeling. Voel je je sterker met homeopathische druppels, combineer ze dan gerust met de klassieke kankerbehandeling. Geen enkele kankerspecialist zal je dat ontraden, zolang je ook de reguliere behandeling volgt, dat is de enige die echt werkt tegen kanker. We weten uit enquêtes dat heel veel kankerpatiënten in België naast de klassieke behandeling, niet-conventionele therapieën gebruiken. Geen probleem, zolang je beseft dat zo’n therapie nooit genezend is en dit bespreekt met je behandelende arts. Sommige middelen, zoals kruiden en plantenextracten, kunnen je kankerbehandeling ondermijnen: de geneesmiddelen werken daardoor minder goed. Zo combineer je best geen valeriaandruppels met hormoonbehandelingen bij kanker en moet je ook uitkijken voor kurkuma. Je arts zal checken of het supplement dat je inneemt, een impact heeft op de kankerbehandeling.

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief