Geknipt Voor Haar Banner Desktop 2

Pink Ribbon wint zilver met haar Warmste Pitch

Behandeling Psychosociale zorg

Dit jaar gooit De Warmste Week het over een andere boeg. Er wordt ingezet op wat mensen voor elkaar doen, niet op geld inzamelen. Naar aanleiding van dit nieuwe hoofdstuk organiseerde de VAR De Warmste Pitch. Pink Ribbon sleept de zilveren trofee in de wacht met haar creatieve en gedurfde “Geknipt voor Haar”-campagne. Om zoveel mogelijk mensen op te roepen haar te doneren, bedacht de vzw een origineel plan met Herman Brusselmans.

Met de wedstrijd De Warmste Pitch wil de VAR een duurzame solidariteitsbeweging in gang zetten door de creatieve sector te koppelen met vzw’s en goede doelen. Op die manier hoopt de reclameregie de non-profitsector, die nood heeft aan sterke storytelling en creativiteit, een hart onder de riem te steken. Alle communicatie agentschappen die samenwerken met een door de Koning Boudewijnstichting erkende vzw of goed doel konden hun kans wagen.

Zilver voor Pink Ribbon

Pink Ribbon won zilver bij de eerste editie van de wedstrijd. Mortierbrigade, creatief agentschap uit Brussel, heeft de winnende Pink Ribbon-campagne, een gewaagde stunt met Herman Brusselmans, vormgegeven. Herman Brusselmans roept in een radiospot op om je paardenstaart te doneren tijdens De Warmste Week:

“Ik ben Herman Brusselmans, schrijver, dichter, columnist en binnenkort haardonor. Want Pink Ribbon vroeg mij om mijn haar te doneren. Ja, u hoort het goed… Dus, help een vrouw met borstkanker. Bespaar haar mijn haar, en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Geknipt voor haar

Met de campagne wil Pink Ribbon haar nieuwe “Geknipt voor Haar”-project onder de aandacht brengen. Dit project heeft een dubbel doel. Zo zal Pink Ribbon van een deel van de gedoneerde paardenstaarten hoogkwalitatieve pruiken laten maken die borstkankerpatiënten tegen een voordelig tarief kunnen aankopen. De vzw werkt samen met Belgische pruikenmakers om het gedoneerde haar te sorteren, klasseren en een correcte prijs te bepalen. De andere paardenstaarten worden eveneens verkocht aan voornamelijk Belgische pruikenmakers om fondsen in te zamelen.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief