122825017 1584400551732811 4695892001958394206 o

Resultaat De Roze Mars: 9.075 deelnemers stapten in oktober 31 keer de wereld rond

De Roze Mars

3/11/2020 - Samen met 9.075 enthousiaste deelnemers wandelden we meer dan 31 keer rond de wereld in slechts 31 dagen tijd. Samen zamelden we zo ook €88.181 in voor het goede doel. Een fantastisch resultaat! Bedankt voor de massale deelname en inzet.

Samen stapten we 31 keer de wereld rond

9.075 enthousiastelingen hebben dit jaar hun beste beentje voorgezet en deelgenomen aan De Roze Mars. Dat zijn maar liefst vier keer zoveel deelnemers als vorig jaar. De wandelaars gingen de uitdaging aan om gedurende oktober tien keer de wereld rond te stappen. De deelnemers slaagden met glans. Samen stapten ze elke dag 1 keer de wereld rond, 31 keer in totaal. Eén rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km. In totaal is gedurende de maand oktober met De Roze Mars 1.244.665 kilometer gewandeld.

Olivia Borlée, ambassadrice van De Roze Mars, is erg blij met dit knappe resultaat: “Wat ben ik trots dat we dit jaar met meer dan 9000 enthousiaste stappers het belang van beweging meer onder de aandacht konden brengen. 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl en dat niet alleen, sport geeft je de mentale kracht om tegenslagen te overwinnen. ”

37% van de deelnemers stapten mee in een team van hun werkgever. 119 bedrijven schreven zich in voor De Roze Mars, waaronder heel wat partners en natuurlijk één van de initiatiefnemers P&V Groep zelf. Vitrum Glazenwasserij BV mag zich bekronen tot stapkoning der bedrijven. Met een gemiddelde van 401.727 stappen per persoon mag het bedrijf terecht fier zijn op hun prestatie.

Dit jaar konden niet alleen bedrijven en individuen de strijd tegen elkaar aangaan, als nieuwe feature konden er ook teams gevormd worden. Vrienden, familie, collega’s zetten zelf een veilige, virtuele competitie op en moedigden elkaar massaal aan om dagelijks 30 minuten extra te bewegen.

Wim Ter Tooy stelde het team "Het wandel ende Marke" samen:“In 2013 ben ik m’n vrouw, na een lange strijd, verloren aan borstkanker. Daarom heb ik onze volledige straat gemotiveerd deel te nemen aan dit mooie initiatief, De Roze Mars! Samen met de buren hebben we in de maand oktober ons beste beentje voorgezet! Deze uitdaging heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht én we kennen nu veel beter de vzw Pink Ribbon.”

Infographic roze mars 2020 FR

Samen zamelden we €88.181 in voor het goede doel

Met de deelname aan De Roze Mars werken de deelnemers enerzijds aan hun gezondheid, anderzijds steunen ze het goede doel door een donatie. Op deze manier werd 88.181 euro ingezameld.

Pink Ribbon gebruikt de geworven fondsen voor de realisatie van diverse, concrete projecten. Ten voordele van een gelijke en betere medische behandeling van alle borstkankerpatiënten, financierde zij een project bij Stichting Kankerregister. Voor de ondersteuning van vrouwen die na borstkanker weer aan het werk gaan, riep zij het project “Pink Monday” in het leven. Met “Geknipt voor Haar” betaalt de vzw hoofdhuidkoeling in Belgische ziekenhuizen. En om de kennis over borstkanker in alle lagen van de bevolking te doen groeien, ontwikkelde zij de online sensibiliseringstool “Mammoquiz.be”.

Doe zo verder richting De Roze Mars 2021

De Roze Mars 2020 is dan misschien wel ten einde, maar wij laten je niet los! Ook na oktober blijft bewegen belangrijk. Een gezonde levensstijl kan 1 op de 3 kankers voorkomen, daar wil jij je toch ook voor inzetten? We hopen je met De Roze Mars geïnspireerd te hebben om dagelijks die extra wandeling te maken. De basis is er, nu is het aan jou om te blijven doorgaan.

We werken bovendien al hard aan een nieuwe editie in het voorjaar van 2021! Wil jij opnieuw meestappen? Laat hier je contactgegevens achter en wij houden je op de hoogte!

Image003

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief