tournée minerale

Schade door alcohol is groter bij vrouwen

01/02/2024 - In februari worden regelmatige alcoholdrinkers aangemoedigd om een maand lang geen bier, wijn of sterke drank te nuttigen. Te veel alcohol kan de gezondheid schaden. Vooral bij vrouwen.

Vrouwen zijn om diverse redenen kwetsbaarder voor de gevolgen van alcoholconsumptie. Vrouwen hebben gemiddeld minder spierweefsel en minder lichaamsvocht. Ook wegen ze gemiddeld minder. Ze hebben gemiddeld een kleinere lever dan mannen, waardoor de alcoholafbraak bij vrouwen trager gaat. Wanneer een vrouw een standaardglas alcohol drinkt, bijvoorbeeld een glas wijn, dan is de hoeveelheid alcohol in het bloed groter in vergelijking met een man die eenzelfde glas drinkt. De alcohol blijft ook langer in het lichaam, omdat de lever meer tijd nodig heeft om alcohol te verwerken. De invloed en de mogelijke schade van alcohol is bij vrouwen dan ook groter bij een zelfde hoeveelheid drank. Vrouwen die regelmatig drinken, lopen daardoor iets meer risico op borstkanker.

Tournée Minérale roept alle Belgen op om een maand lang geen alcohol te drinken. Een maand alcoholvrij biedt ook aan matige drinkers belangrijke voordelen: je slaapt beter, je hebt meer energie, je spaart geld uit en je zal het effect zien op de weegschaal. Wist je dat een gezond gewicht je risico op borstkanker vermindert?

https://www.tourneeminerale.be/nl

'Je risicio op borstkanker'

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief