PINGEN10251 Arrondi Solidaire SOCIAL2

“Solidaire afronding” bij Carrefour levert 447.025,97€ op voor Pink Ribbon

Preventie Opsporing Diagnose Behandeling Vriendschap

02/03/2021 - Carrefour heeft gedurende de hele maand februari al haar klanten aangemoedigd om het totaalbedrag van hun aankopen naar boven af te ronden ten voordele van Pink Ribbon. Deze genereuze actie leverde maar liefst 447.025,97€ op.

Carrefour, al 6 jaar structurele partner van Pink Ribbon, steunt ons geregeld met acties in haar winkels. In meer dan 700 verkooppunten stond de hele maand februari in het teken van de grote solidariteitscampagne “Reken af met borstkanker”. Voor de supermarktketen was dit de tweede “Solidaire Afronding”, maar de eerste keer ten voordele van Pink Ribbon. En dat was meteen een groot succes. Dankzij de kleine bijdragen van vele klanten kon Carrefour vandaag een indrukwekkende gift van 447.025,97€ overhandigen aan Pink Ribbon.

“Carrefour België is ontzettend trots dat het met deze actie Pink Ribbon kan steunen. Een klein gebaar van onze vele klanten, waarvoor we hen van harte willen bedanken, betekent heel veel voor de nationale borstkankerorganisatie! Carrefour is gevoelig voor de strijd tegen borstkanker, die in België helaas 1 vrouw op 9 treft, waaronder ook vele van onze medewerksters. Daarom zijn we zeer tevreden op deze manier ons steentje bij te dragen in de strijd tegen de ziekte.” benadrukt Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België.

“Het betekent veel voor Pink Ribbon dat Carrefour zich samen met ons blijft inzetten in de strijd tegen borstkanker. Carrefour is al jaren een zeer belangrijke partner van onze organisatie en we zijn hen enorm dankbaar voor hun steun. Het ingezamelde geld van “Reken af met borstkanker” zullen we voor diverse projecten gebruiken die aansluiten bij de doelstellingen van onze vzw. In het kader van psychosociale zorg voor borstkankerpatiënten willen we o.a. Belgische inloophuizen ondersteunen waar kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling terecht kunnen voor professionele begeleiding. Dat kan gaan van infosessies over de terugkeer naar de werkvloer, psychologische begeleiding, administratieve ondersteuning maar ook massages, yogalessen of groepsgesprekken met lotgenoten. Daarvoor zijn middelen nodig. Nieuwe initiatieven zullen ook opgezet worden in het kader van Pink Monday waarbij zorgverleners de middelen zullen krijgen om de terugkeer naar het werk vanaf het begin in het behandelingstraject op te nemen en bespreekbaar te maken. In het kader van preventie willen we blijven inzetten op het sensibiliseren voor voldoende beweging, met De Roze Mars, en voor een gezonde levensstijl in het algemeen. Gezonde voeding, ook voor Carrefour een belangrijk thema, komt hierbij zeker aan bod.” Aldus een dankbare Brigitte Vanderveren, algemeen directeur bij Pink Ribbon.

MM v2

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief