Geknipt Voor Haar Banner Desktop 2

Maken van pruiken

Het knopen van pruiken is een vak apart waar je engelengeduld voor nodig hebt. Maar het brengt des te meer voldoening als je de glunderende gezichten ziet van klanten die hun nieuwe, op maat gemaakte pruik voor het eerst opzetten. Dat wil Pink Ribbon bereiken met 'Geknipt voor haar'. De gedoneerde paardenstaarten worden door Marie De Pruikenmaker gesorteerd, geklasseerd en verkocht voor een correcte prijs. Een lokale groep pruikenmakers gaat met de paardenstaarten aan de slag en knoopt prachtige pruiken voor borstkankerpatiënten zodat zij zich weer als een vis in het water kunnen voelen en vol zelfvertrouwen kunnen strijden tegen borstkanker. Bovendien krijgen borstkankerpatiënten bij de aangesloten pruikenmakers 20% korting op hun pruik.

Wie is Marie van De Pruikenmaker?

De spilfiguur van het project is Marie Lavrysen van De Pruikenmaker. Na enkele jaren gewerkt te hebben als kapster in een kapsalon, kwam ze tot de conclusie dat ze verlangde naar iets meer. Ze wilde iets doen met meer zingeving waarmee ze tegelijkertijd haar creativiteit de vrije loop kon laten. Zo kwam ze uit bij het maken van pruiken voor klanten die hun haar verloren zijn omwille van medische redenen. Daarom ging ze in de leer bij 'De Haarwerkvakschool' van Het Pruykenhuys in Nederland en leerde ze de knoopjes van het vak in de 'London School of Wigmaking'. Ondertussen is Marie al 4 jaar aan de slag als De Pruikenmaker en toverde ze met haar mooie pruiken en haarstukjes een lach op het gezicht van haar vele klanten.

Samenwerking met lokale pruikenmakers

Voor de verwerking van de gedoneerde paardenstaarten werken we samen met een groep lokale, Belgische pruikenmakers. Zij willen stuk voor stuk hun steentje bijdragen aan het mooie project. Marie De Pruikenmaker houdt hen op de hoogte van de binnengekomen donaties en als ze geïnteresseerd zijn in bepaalde paardenstaarten, kunnen ze die kopen. Marie stuurt het haar op via de post en de pruikenmakers kunnen ermee aan de slag gaan en het gebruiken voor mooie pruiken van natuurlijk haar. Met de opbrengst van de pruiken, financiert Pink Ribbon de behandeling van hoofdhuidkoeling in Belgische ziekenhuizen. Lees meer over hoofdhuidkoeling.

Heb je interesse in een Pink Ribbon pruik?

Ben je zelf een borstkankerpatiënt en wil je graag een pruik van gedoneerd haar? Dan hebben we goed nieuws voor jou: je kunt zo'n pruik kopen en er een korting voor aanvragen. Om voor die korting in aanmerking te komen, bezorg je ons een attest van je behandelende arts of borstkliniek dat aantoont dat je borstkankerpatiënt bent. In totaal krijg je 20% korting op de pruik: 10% van de pruikenmaker zelf en de andere 10% legt Pink Ribbon bij.

Vind een Pink Ribbon-pruikenmaker in je buurt met behulp van het kaartje hieronder.

Laat hier je contactgegevens, een foto of scan van het attest en jouw keuze voor een pruikenmaker achter.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner