Geknipt Voor Haar Banner Desktop 2

Maken van pruiken

Het knopen van pruiken is een vak apart waar je engelengeduld voor nodig hebt. Maar het brengt des te meer voldoening als je de glunderende gezichten ziet van klanten die hun nieuwe, op maat gemaakte pruik voor het eerst opzetten. Dat wil Pink Ribbon bereiken met 'Geknipt voor haar'. De gedoneerde paardenstaarten worden bij ons gesorteerd, geklasseerd en verkocht voor een correcte prijs. Een lokale groep pruikenmakers gaat met de paardenstaarten aan de slag en knoopt prachtige pruiken voor borstkankerpatiënten zodat zij zich weer als een vis in het water kunnen voelen en vol zelfvertrouwen kunnen strijden tegen borstkanker. Bovendien krijgen borstkankerpatiënten bij de aangesloten pruikenmakers 20% korting op hun pruik.

Samenwerking met lokale pruikenmakers

Voor de verwerking van de gedoneerde paardenstaarten werken we samen met een groep lokale, Belgische pruikenmakers. Zij willen stuk voor stuk hun steentje bijdragen aan het mooie project. Pink Ribbon houdt hen op de hoogte van de binnengekomen donaties en als ze geïnteresseerd zijn in bepaalde paardenstaarten, kunnen ze die kopen. Vervolgens gaan de pruikenmakers ermee aan de slag en knopen ze mooie pruiken van natuurlijk haar. Met de opbrengst van de pruiken financiert Pink Ribbon de behandeling van hoofdhuidkoeling in Belgische ziekenhuizen. Lees hier meer over hoofdhuidkoeling.

Heb je interesse in een Pink Ribbon pruik?

Ben je zelf een borstkankerpatiënt en wil je graag een pruik van gedoneerd haar? Dan hebben we goed nieuws voor jou: je kunt zo'n pruik kopen en er een korting voor aanvragen. Om voor die korting in aanmerking te komen, bezorg je ons een attest van je behandelende arts of borstkliniek dat aantoont dat je borstkankerpatiënt bent. In totaal krijg je 20% korting op de pruik: 10% van de pruikenmaker zelf en de andere 10% legt Pink Ribbon bij.

Vind een Pink Ribbon-pruikenmaker in je buurt met behulp van het kaartje hieronder.

Laat hier je contactgegevens, een foto of scan van het attest en jouw keuze voor een pruikenmaker achter.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief