Infographic roze mars 2021 NL

De Roze Mars 2021: meer dan 31.000 deelnemers stappen 135,7 keer de wereld rond ten voordele van Pink Ribbon

Preventie De Roze Mars

01/06/2021 - Tijdens de 3de editie van De Roze Mars, van 1 tot 31 mei, wandelden 31.622 deelnemers 135,7 keer de wereld rond. Met haar wandelinitiatief zamelde Pink Ribbon maar liefst €239.295 in voor het goede doel. Daarmee werd het resultaat van vorig jaar, meer dan verdrievoudigd. Ambassadrices Ella Leyers en Julie Taton spoorden iedereen aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten om aan hun gezondheid te werken en de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven. En dat hebben jullie in mei dan ook voluit gedaan.

31.622 enthousiastelingen hebben dit jaar hun beste beentje voorgezet en deelgenomen aan de 3de editie van De Roze Mars. Dat zijn maar liefst drie keer zoveel deelnemers als vorig jaar. De wandelaars gingen de uitdaging aan om gedurende de maand mei samen met Ella Leyers en Julie Taton 10.000 stappen per dag te zetten. We wilden dit jaar het deelnemersaantal verdubbelen tot een mooie 20.000. Daarin slaagden we met glans. Een recordaantal deelnemers stond aan de virtuele startlijn en stapten samen 135,7 keer de wereld rond. Aangezien één rondje rondom de wereld ruim 40.000 km telt, was deze editie van De Roze Mars goed voor 5.468.567 wandelkilometers.

Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars 2021, is natuurlijk erg blij met dit knappe resultaat: “Met de slogan “Red je borsten met je benen”, gaf ik samen met Julie Tation op 1 mei het startschot van De Roze Mars. Wie had toen op zo’n resultaat durven hopen? Wat ben ik trots dat we dit jaar met meer dan 31.000 enthousiaste stappers het belang van voldoende beweging onder de aandacht konden brengen. Wandelen is immers een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven en een belangrijke plus in het kader van kankerpreventie. Daarom ben ik ook zelf blij een extra inspanning geleverd te hebben. Ik ga deze gewoonte proberen vol te houden!”

312 bedrijven schreven zich in voor De Roze Mars, waaronder grote namen als Carrefour, Nationale Loterij, Nestlé, Roularta Media, Nostalgie, NRJ en SBS. Vitrum glazenwasserij mag zich deze keer kronen tot stapkoning. Met een gemiddelde van 574.336 stappen per persoon mag het bedrijf terecht fier zijn op een uitmuntende prestatie.

Door de deelnemers werden ook 2.890 teams gevormd. Vrienden, familie en collega’s zetten op die manier een virtuele competitie op en moedigden elkaar massaal aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten.

Deze De Roze Mars 2021 is dan ten einde, we willen een gezonde levensstijl blijven aanmoedigen! Onze motivatie blijft : “Red je borsten met je benen”. Want een gezonde levensstijl kan 1 op de 3 kankers voorkomen en voldoende bewegen is daarbij van groot belang. Daarom moedigen we iedereen aan om zich aan te sluiten bij het 10.000 stappen platform van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Zo kan je elke dag van het jaar stappen blijven tellen en je meteen voorbereiden op de 4de editie van De Roze Mars tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober 2021.

Omdat Pink Ribbon nog meer wil inzetten op voldoende beweging zal de organisatie in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen wandelgroepen oprichten. Brigitte Vanderveren, algemeen directeur van Pink Ribbon, vertelt hoe men wandelcoach voor Pink Ribbon kan worden: “Hou je van wandelen en wil je graag je wandelenthousiasme delen met anderen? Dan is dit je kans om wandelcoach voor Pink Ribbon te worden. Pink Ribbon zoekt gepassioneerde wandelaars die een opleiding tot wandelbegeleider door Wandelsport Vlaanderen willen volgen. Heb je de wandelzin gevonden en sta je al te popelen om een eigen wandelgroep op te richten in je gemeente of vereniging? Stel je dan zeker kandidaat op onze website.”

Infographic roze mars 2021 NL

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief