20190425 Pr The Best Of Dorien B Header Pb

Filmfestival Oostende opent met pakkende film over borstkanker, met de steun van Pink Ribbon

Vandaag kondigt Filmfestival Oostende zijn programma voor 2019 aan. ‘The Best of Dorien B.’ opent het festival en gaat er op 6 september in première. De prent is een Vlaamse tragikomedie, geregisseerd door Anke Blondé, met als rode draad borstkanker. Daarom is nationale borstkankerorganisatie Pink Ribbon trotste partner van de film. ‘The Best of Dorien B.’ behandelt onder meer het thema werkhervatting na borstkanker, een onderwerp waar Pink Ribbon al langer aandacht om vraagt met haar Pink Monday-project.

De dertiende editie van het Filmfestival Oostende staat volledig in het teken van ‘Leading Ladies’. Dat merk je aan de keuze voor openingsfilm ‘The Best of Dorien B.’ en ook aan sterke vrouw Lynn Van Royen als boegbeeld van het festival. De actrice is ambassadrice van Pink Ribbon en verleende eerder haar stem aan een van hun radiospots. Lynn Van Royen legt uit: “We zijn met meer dan 3 miljard vrouwen op de wereld en maken allemaal kans op borstkanker. In België krijgt 1 op 9 vrouwen de ziekte in de loop van haar leven. Daarom vind ik het zo belangrijk om meer bewustzijn rond borstkanker te creëren. Kijk geregeld naar je borsten en houd veranderingen in de gaten! Want hoe sneller je erbij bent, hoe minder ingrijpend de behandeling.”

‘The Best of Dorien B.’ gaat over dierenarts Dorien (37), gespeeld door Kim Snauwaert. Op het eerste zicht heeft Dorien alles om gelukkig te zijn: een liefdevolle man, twee schattige kinderen en een succesvolle dierenartspraktijk voor kleine huisdieren. Maar wanneer Dorien ontdekt dat ze borstkanker heeft, kan ze nergens haar verhaal kwijt. Haar ouders besluiten om te scheiden en haar man is erg close met een collega. Niemand lijkt tijd en aandacht te hebben voor haar. ‘The Best of Dorien B.’ is een dramatische komedie over een vrouw die zichzelf tussen alle gekte door herontdekt. De hoofdrollen in de film zijn voor nieuwkomer Kim Snauwaert en Jelle De Beule (Neveneffecten, Callboys, De Dag) in de rol van haar overspelige man.

Het thema van de film klinkt wellicht voor velen bekend in de oren. Elk jaar komen er in België meer dan 10.500 nieuwe borstkankerpatiënten bij. Iedereen kent wel iemand met borstkanker: een zus, vriend, collega,... Onder meer de problematiek van borstkanker op de werkvloer komt in de film aan bod. Een thema waar ook Pink Ribbon al langer aandacht om vraagt met haar project Pink Monday. Brigitte Boonen, Executive Director Pink Ribbon, legt uit: “The Best of Dorien B. is een prachtige film met een herkenbare rode draad: borstkanker. Het slechte nieuws van borstkanker krijgen is al enorm zwaar en als zelfstandige is dat natuurlijk nog zwaarder. Met ons project Pink Monday deden we onderzoek naar en ontwikkelden we e-gidsen die je helpen omgaan met borstkanker op de werkvloer. Deze gidsen proberen alle stakeholders te helpen om de re-integratie op het werk zo vlot mogelijk te doen verlopen. Zo zijn er gidsen voor zelfstandigen, maar ook voor partners, familie, collega’s, werknemers en werkgevers.”

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief