Visuals website 38

Gingen we wandelen?

Preventie

13/06/2024 - Hondjes brengen meer dan 7.600 Belgen aan het bewegen tijdens de 9de editie van De Roze Mars. Zij liepen samen 35 keer de wereld rond, ondanks de vele regen.

Tijdens de afgelopen, regenachtige maand mei, organiseerde Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker, de 9de editie van De Roze Mars. Dit is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement dat je de hele maand aangaat. Maar liefst 7.637 enthousiaste wandelaars gingen de uitdaging aan om gedurende een hele maand meer te bewegen. Ondanks het slechte weer, wandelden die samen maar liefst 35 keer de wereld rond.

Een gezonde en actieve levensstijl kan 1 op 3 kankerdiagnoses voorkomen. Daarom organiseerde Pink Ribbon haar 9de De Roze Mars. Nieuw tijdens deze editie was de uitnodiging van schattige viervoeters die hun baasjes aanmoedigden om samen een wandeling te maken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met een hond tot 3.000 stappen meer per dag zetten. Maar ook zonder hond kon men natuurlijk opnieuw deelnemen aan De Roze Mars. En dat deden er gelukkig velen.

DRM MEI2024 Infograpic NL 2

Naast de inkomsten van het inschrijvingsgeld, kon de vzw rekenen op € 69.696 aan vrije donaties, enerzijds van de wandelaars zelf, maar ook van hun familie, vrienden, collega's of buren die de wandelprestaties aanmoedigden. Zo ook bij het team 'Breast Friends - 2024'. Zij zamelden samen het prachtige bedrag van € 3.337 in. Alle opbrengsten samen van de 9de De Roze Mars zijn goed voor een totale opbrengst van € 162.792 die de vzw integraal kan inzetten in de strijd tegen borstkanker.

De 9de editie van De Roze Mars was ook opnieuw een succes in de bedrijfswereld. In totaal namen 149 bedrijven deel, goed voor bijna de helft van alle deelnemers. Opvallend: Organon, farmaceutisch bedrijf uit Heist-op-den-Berg, nam deel met niet minder dan 278 deelnemers. En het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en bouwbedrijf N-Allo uit Gosselies sloten met 177 en 170 deelnemers de top 3 af.

Organon heeft als missie om de gezondheid en het welzijn van vrouwen en hun families te verbeteren, wat zeer goed aansluit bij de doelstelling van Pink Ribbon vzw. We nemen dan ook met trots deel aan De Roze Mars om onze steun te betuigen aan de strijd tegen borstkanker, een ziekte die veel vrouwen treft en waar we jammer genoeg meermaals mee geconfronteerd worden op het werk. In onze onderneming geven we werknemers de kans om gratis deel te nemen aan De Roze Mars, om zo, enerzijds bewustwording te creëren over de relatie tussen een gezonde levensstijl en het voorkomen van kanker, en anderzijds om als onderneming ons steentje (of stapje) bij te dragen aan het onderzoek naar borstkanker.” (Jade Hendriks - Organon)

Walk for Pink Ribbon

De maand mei was een heuse wandelmaand bij Pink Ribbon. Naast De Roze Mars, vond op 20 mei 2024, de tweede editie van de Walk for Pink Ribbon plaats in Maasmechelen. Tijdens dit live evenement georganiseerd door Pink Ribbon, samen met Wandelsport Vlaanderen, kwamen 1.754 sportieve wandelaars naar Terhills afgezakt om samen te genieten van de adembenemende natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen of de architecturale pracht van de Tuinwijk-Eisden. Er werd maar liefst 20.777 km gewandeld en 266 liter koffie gedronken. Bovendien kreeg iedere deelnemer aan het einde van de wandeling een heerlijk stukje Limburgse Vlaai, goed voor niet minder dan 200 taarten. Dit alles werd geregeld door 33 enthousiaste vrijwilligers.

Visuals website 34

Nu de 9de editie van De Roze Mars op zijn einde is gekomen, wil Pink Ribbon iedereen aanmoedigen om te blijven bewegen want een gezonde en actieve levensstijl kan 1 op 3 kankerdiagnoses vermijden. Op deze manier kan iedereen ook al trainen voor de feestelijke 10de editie van De Roze Mars die in oktober zal plaatsvinden.

10 voordelen van wandelen

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief