Alarmsignalen ENG

Muriel herkende één van de negen alarmsignalen van borstkanker

Opsporing Diagnose Behandeling

Bij Muriel Julet (46) werd drie jaar geleden borstkanker vastgesteld. “Ik voelde tijdens het douchen een knobbeltje in mijn borst. Het zat tamelijk hoog en deed pijn. Ik panikeerde niet meteen omdat ik eerder dacht aan een ontstoken okselklier. Na anderhalve maand bezocht ik toch mijn huisarts die me meteen doorverwees. Daarna begon de rollercoaster van radiografie, biopsie, controle van andere organen,...”

Muriel

Wat was de diagnose?

“Het was een kwaadaardig, maar tamelijk oppervlakkig gezwel op een zenuwbaan, vandaar de pijn in mijn borst. Er waren geen andere organen aangetast. Ik heb een borstsparende ingreep ondergaan. Net voor de operatie ben ik met toestemming van de borstchirurg en de oncoloog nog op vakantie geweest met mijn gezin. Dat was gepland en daar was ik echt aan toe.”

Hoe verliep de nazorg?

“Het was kantje boord, maar ik heb geen chemotherapie moeten ondergaan. Wel radiotherapie en dat had ik onderschat. Ik ben maandenlang erg vermoeid geweest. Ik moet ook nog medicatie slikken met heel wat nevenwerkingen, zoals gewrichtspijnen.”

Wie heeft je in al die tijd het meest geholpen?

“In de eerste plaats mijn mama, ik kon altijd bij haar terecht. Mijn kinderen, die toen acht en dertien jaar oud waren, waren niet volledig op de hoogte van de situatie. Ook mijn partner was een heel grote steun. De dokters en het medisch team hebben altijd al mijn vragen beantwoord. Ik had nooit een woordenboek nodig om hen te begrijpen. Ik kreeg ook veel liefde van de mensen op het werk en mijn vrienden. Soms ook uit onverwachte hoek. Ik vond het belangrijk om open over mijn situatie te spreken, zowel over positieve als minder positieve dingen.”

Moet je nu nog op controle?

“Momenteel moet ik halfjaarlijks op controle. De ongerustheid blijft, maar ik geloof rotsvast in een goede afloop.”

Wees alert voor de belangrijkste symptomen van borstkanker!

Ontdek de 9 alarmsignalen

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief