Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 045

Pink Ribbon haalt € 20.000 euro op dankzij feestelijke inhuldiging Annie Cordy-tunnel

Preventie De Roze Mars

25/05/2022 - Afgelopen zondag, 22 mei 2022, werd de Annie Cordy-tunnel in Brussel officieel ingehuldigd. Na de opening door minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou en Mimi Lebon, nicht van Annie Cordy, zakten meer dan 5.000 mensen af naar het Elisabethpark. De feestelijke opening werd georganiseerd ten voordele van Pink Ribbon, de nationale vzw die strijdt tegen borstkanker.

De officiële inauguratie vormde het sluitstuk van een jarenlange renovatie van de tunnel. Die inwijding werd georganiseerd door Brussels Mobiliteit en Equal.Brussels en gebeurde in aanwezigheid van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou en Mimi Lebon, nicht van Annie Cordy. Speciaal voor deze plechtige opening, werd de tunnel zondagmiddag autoluw gemaakt. Deelnemers konden hierdoor een wandeling maken door de recent gerenoveerde tunnel. Aansluitend vond een gratis concert plaats in het Elisabethpark, waar de aanwezigen konden genieten van muziek van verschillende artiesten zoals Salvatore Adamo, Sandra Kim, Udo en vele andere.

Pink Ribbon

Dat de tunnel vernoemd wordt naar een vrouw is bovendien niet zo maar. 43% van de Brusselse straten is vernoemd naar een persoon. Daarvan draagt slechts 6,1% de naam van een vrouw. Door het vernoemen van de langste tunnel van ons land naar de bekende zangeres, zet het Brussels Gewest een grote symbolische stap in de vervrouwelijking van hun stedelijke openbare ruimte. Dat wordt extra in de verf gezet door de 30 vrouwenportretten die de muren van de tunnel sieren. Hiermee wil kunstenares Charlotte Beaudry aantonen dat Brussel een multiculturele stad is met sterke vrouwen die veilig kunnen bewegen.

Om die vervrouwelijking extra in de verf te zetten, werd de opening georganiseerd ten voordele van Pink Ribbon vzw. Equal.Brussels schenkt maar liefst € 20.000 aan deze nationale organisatie om zo concrete projecten te financieren met het oog op preventie en tijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten.

Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 183
Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 037
Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 161
Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 115
Inauguration tunnel Annie Cordy 22 Mai 22 079 1

Deel het artikel op:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief