Banners website Torfs

STERK IN JE SCHOENEN

Preventie Diagnose

17/11/2021 - Schoenenretailer Torfs draagt zijn werknemers met borstkanker een warm hart toe. Wie uitvalt door de ziekte wordt door het familiebedrijf zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Dat Torfs partner wordt van de vzw Pink Ribbon stond dan ook in de sterren geschreven.

“ONS BEDRIJF TELT MEER DAN 95% VROUWELIJKE WERKNEMERS. Borstkanker ligt ons na aan het hart”, stelt Lise Conix, marketingdirecteur bij Torfs.

De visie van het schoenenbedrijf Torfs luidt ‘360° zorgzaamheid’ tegenover alle stakeholders: klanten, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en de samenleving. Vanuit die missie worden diverse initiatieven ondernomen. Zo schenkt Torfs jaarlijks minstens 1,5% van zijn bedrijfswinst aan goede doelen. In 2018 ging het om een bedrag van 250.000 euro. In 2021 is een van de goede doelen Pink Ribbon. “De keuze voor Pink Ribbon lag eigenlijk voor de hand”, verduidelijkt Lise Conix, marketingdirecteur bij Torfs. “Ons bedrijf telt meer dan 95% vrouwelijke werknemers. Borstkanker ligt ons na aan het hart, want we worden er regelmatig mee geconfronteerd.” Als een werkneemster uitvalt met borstkanker, leeft het hele bedrijf mee. “We zijn er telkens ondersteboven van”, klinkt het oprecht. “Zodra iemand de draad opnieuw wil oppikken, bespreken we de individuele wensen en noden. Wil iemand een rustiger baan na borstkanker, dan kan dat. Wie opnieuw voor de volle 100% wil meedraaien op de werkvloer, kan dat ook.” Torfs wil de al mooi omkaderde terugkeer naar de werkvloer van borstkankerpatiënten nog verder optimaliseren, gebruikmakend van de kennis en ervaring van Pink Ribbon.

IEDEREEN EEN LINTJE

Tijdens de borstkankercampagne in oktober zullen alle werknemers van Torfs het roze lintje dragen. Alle winkels van het schoenenbedrijf zullen bovendien de door prinses Delphine ontworpen Pink Ribbon-lintjes te koop aanbieden. Alle werknemers worden uitgenodigd en aangemoedigd om deel te nemen aan de Roze Mars, een initiatief van Pink Ribbon dat deelnemers aanspoort dagelijks 10.000 stappen te zetten. “We hopen met zoveel mogelijk Torfs-medewerkers deel te nemen aan de Roze Mars”, beaamt Lise Conix. Marketingdirecteur Conix gaat er prat op dat Pink Ribbon een structurele partner van het bedrijf wordt. “Ik ben blij met deze overeenkomst”, besluit ze. “Ik viel achterover van de cijfers over borstkanker in ons land. 1 op de 9 vrouwen wordt in haar leven door de ziekte getroffen. Laten we daar samen tegen strijden.”

Torfs kleur
Lees hier nog andere artikels uit het Pink Ribbon-magazine

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief